Biomassacentrale

Biomassacentrale

Stadsbader staat in als civiele aannemer voor de biomassa centrale, de bouw van de fuelhall en het kantoorgebouw. De afdeling technieken coördineert, ontwerpt en staat in voor de uitvoering van diverse installaties op de site.

Biomassacentrale

Woodchips

De woodchips fuel hall voorziet de opslag van de biomassa (houtpartikels) om de biomassa centrale op de site te voeden, de vol automatische hal voorziet de centrale van brandstof voor het opwekken van elektriciteit.

De afdeling technieken stond in voor de studie, coördinatie van het equipment, de volledige technische uitrusting en de inrichting van de hal.

  • Twee volautomatische rolbruggen
  • Twee hoppers met aanvoerbanden
  • Brandbeveiliging volgens NFPA
  • Control room
  • Vermogensverdeling
  • Elektrische uitrusting gebouw
Biomassacentrale

Admin building

Het administratief gebouw op de site zal een uitvalsbasis zijn voor de energieleverancier maar ook de onderhoudsploeg van de centrale huisvesten. Voor de technische installatie van het gebouw is gekozen voor de meest energiezuinige oplossingen. De installatie bestaat onder meer uit warmtepompen, ventilatie, IR verwarmingen en verlichting met een dynamische sturing. Dit alles wordt aangestuurd met een high end gebouwenbeheersysteem dat we integreren in het beheersysteem van de plant. Veiligheid is prioriteit dus het gebouw voldoet aan de NFPA regelgeving op het gebied van brandveiligheid.

De volledige installatie is ontworpen door ons eigen engineering team en uitgevoerd in BIM LOD 350.